Blockchain Developer snelst groeiende baan op LinkedIn

LinkedIn heeft vandaag de top 5 van opkomende carrières gepubliceerd. Uit deze top 5 is gebleken dat ‘blockchain development’ de snelst groeiende banenmarkt is van 2018. 

LinkedIn’s Job Report geeft aan dat het aantal vacatures voor ingenieurs die gedistribueerde ledgers met P2P-technologie kunnen ontwikkelen, met maar liefst 3300% is gegroeid. 

De steden met de meeste vraag naar blockchain specialisten zijn: Atlanta, New York en San Francisco. LinkedIn heeft eveneens bekend gemaakt wat de belangrijkste vaardigheden zijn die vereist zijn voor de blockchain gerelateerde functies: Node.js, blockchain, cryptocurrency, Ethereum en solidity. 

Hoofdeconoom van LinkedIn, Guy Berger, legt in een blog bericht uit waarom de vraag naar blockchain developers zo enorm is gestegen: “Het komt niet als verrassing dat we een explosie in machine learning-rollen en voortdurende groei van data science-rollen zien. In feite begonnen we dit in het rapport van vorig jaar al te zien; beide velden zien echter steeds meer gespecialiseerde rollen opduiken. Het zal je misschien ook niet verbazen dat Blockchain Developer bovenaan de lijst staat na de enorme belangstelling van dit jaar voor blockchain en cryptocurrency.”

Blockchain heeft een lange weg afgelegd sinds Bitcoin en haar tegenhangers voortkwamen uit het ‘deep web’ en de aandacht van zowel de financiële sector als de massa trokken. Het is niet verwonderlijk aangezien “Wat is Bitcoin?” dit jaar één van de meest gestelde vragen op Google is geweest.

Plaats een reactie

Contact

Blockchain Vacatures
info@blockchainvacatures.nl