Do It Yourself blockchain-starterskit voor bedrijven

IT-bedrijf Cegeka gelooft heilig in de meerwaarde van blockchain-technologie. Om deze reden lanceert het bedrijf een Do It Yourself blockchain-starterskit die de technologie toegankelijker maakt voor bedrijven. Cegeka heeft ondervonden dat er grote interesse is voor blockchain gerelateerde oplossingen, maar dat de drempel vaak nog te hoog ligt om er geld in te investeren. Met de nieuwe blockchain-starterskit hoopt het bedrijf deze drempelvrees te overwinnen.

De blockchain-starterskit bestaat uit een open-source, proof-of-concept framework en een concreet stappenplan waarmee bedrijven op een eenvoudige manier kunnen ontdekken en zo ja, hoe blockchain een bijdrage kan leveren aan de organisatie. IT-manager en softwareontwikkelaars kunnen direct met de starterskit aan de slag, maar ook medewerkers met minder programmeerkennis kunnen experimenteren met de meegeleverde voorbeeldcasus. Als men na de experimenteerfase is overtuigd van de proof-of-concept, kan Cegeka dit binnen een maand tijd uitwerken tot een pilot. Uiteindelijk kan het binnen een jaar worden uitgewerkt tot een kant-en-klaar product dat ook daadwerkelijk zakelijke meerwaarde zal bieden, zo geeft Cegeka te kennen.

Sander van Loosbroek, Director Distributed Ledger Technology bij Cegeka: “We ondervinden regelmatig dat blockchain voor veel bedrijven het missende puzzelstukje kan zijn, dat een grote en onmiddellijke impact kan hebben op hun business. We willen bedrijven helpen om dat puzzelstukje te vinden door onze tools voor het ontwikkelen van een blockchain proof-of-concept open te stellen voor iedereen. Waar de ontwikkeling van zo’n applicatie vroeger honderdduizenden euro’s kostte en verschillende maanden kon duren, kan het met de tools van Cegeka gratis en binnen een week tijd.”

Hoe werkt de blockchain-starterskit?

Met de starters-kit en aan de hand van het bijgeleverde stappenplan kunnen bedrijven op eenvoudige wijze zelf een blockchainapplicatie ontwikkelen. De diverse stappen bestaan uit het creëren van een blockchainnetwerk, het aanpassen van de front-end applicatie, welke wordt meegeleverd en het demonstreren van een werkende applicatie.

In eerste instantie is de blockchain-kit bedoeld voor mensen met sterke kennis van programmeren in JavaScript en Angular. Echter, kunnen ook medewerkers met minimale programmeerkennis beginnen met de meegeleverde voorbeeldcasus. Deze casus is opgesteld voor de recyclingindustrie. De blockchain-starterskit dient voornamelijk als experimenteer middel, maar er kunnen ook demo’s mee worden gebouwd. Deze demo’s kunnen uiteindelijk worden doorontwikkeld tot een werkend product.

Plaats een reactie

Advertentie

Beste nieuwsserver

Wat is de beste nieuwsserver? De beste payserver is er die bij je download gewoontes past. Download je erg veel of juist heel weinig? Wil je een snelle nieuwsserver of vind je een langzame nieuwsserver voldoende? Ben je van plan om een paar euro per maand te besteden of tien euro? Wat het antwoord maar mag zijn, de beste nieuwsserver is een usenet dienst die je helemaal gratis mag proberen.  Als de dienst toch niet bevalt, kan je deze gewoon opzeggen. In veel gevallen is dat niet eens nodig.

Meer informatie:

Usenet Nieuwsserver

Eweka

Pure Usenet

UsenetBucket

Usenet Account

Contact

Blockchain Vacatures
info@blockchainvacatures.nl