Zonder internet toegang tot de Bitcoin blockchain!

Vanaf heden is het overal ter wereld mogelijk om toegang te krijgen tot de Bitcoin (BTC) blockchain. Zelfs zonder internetverbinding.

De blockchain-techneuten van Blockstream hebben te kennen gegeven dat zij inmiddels een vijfde satelliet hebben gelanceerd. Hierdoor is het mogelijk om toegang te krijgen tot het satelliet-netwerk vanuit Azië en het Stille Oceaangebied.

De eerste satelliet werd door Blockstream gelanceerd in augustus 2017. Tot op heden was het satelliet-netwerk alleen te bereiken vanuit Amerika, Afrika en Europa. Nu zijn daar dus Azië en het Stille Oceaangebied aan toegevoegd. Op dit moment zijn alleen Antarctica en Groenland nog buiten het bereik van de satelliet.

Het ultieme doel van dit alles is de cryptocurrency wereld onafhankelijk te maken van het internet, met als resultaat een verbeterde beveiliging van de blockchain. Daarnaast is het doel om toegang tot de blockchain te verschaffen aan mensen die beperkt of geen toegang tot internet hebben.

Adam Back, CEO van Blockstream, vertelde tegen Forbes het volgende hierover: “We zien de toegenomen robuustheid van het Bitcoin-netwerk en de lagere kosten van deelname, waardoor bedrijven kunnen profiteren van de service voor back-up en voor opkomende markten als primaire toegang tot het Bitcoin-netwerk tegen lagere kosten.

Tevens heeft Blockstream laten weten een nieuwe API te willen lanceren die draait op het Lightning Network. Naar verwachting zal dit in januari 2019 worden uitgerold. 

Dit moet het mogelijk maken voor gebruikers om elkaar versleutelde berichten te kunnen sturen via de satelliet in combinatie met de hoge transactie snelheden van het Lightning Network. De gebruikers zullen betalen met zogenoemde micropayments in Bitcoin. Chris Cook, hoofd van het Blockstream Sattelite project, zegt daarover het volgende: “Hoewel satellietcommunicatie van oudsher kostbaar is, zal Blockstream Satellite uiteindelijk ontwikkelaars de mogelijkheid bieden om satellietcommunicatie in hun toepassingen te gebruiken. De nieuwe API zal het mogelijk maken om ‘Hello World’ naar de wereld te sturen, maar we denken dat ontwikkelaars iets avontuurlijkers zullen bedenken. Meldingen over natuurrampen, veilige persoonlijke berichtgeving en het sturen van Bitcoin marktgegevens naar afgelegen locaties zijn slechts enkele van de spannende voorbeelden van de kracht van deze service.

CEO Adam Back geeft op zijn beurt aan dat hij niet verwacht dat de lancering van deze dienst direct een positieve invloed zal hebben op de huidige Bitcoin prijs. Dit is volgens Back ook niet het doel van dit project. CSO Samson Mow verteld het volgende: “Alles wat we doen is om Bitcoin te verbeteren en robuuster maken. Dat is echt de sleutel voor groei op lange termijn. Het heeft misschien geen invloed op de prijs dit jaar of volgend jaar, maar het zal zeker van invloed zijn op de prijs over tien jaar, omdat al deze diensten en producten onderliggend zijn en verbonden zijn met Bitcoin, waardoor het veel sterker en gebruiksvriendelijker wordt.

Plaats een reactie

Advertentie

Beste nieuwsserver

Wat is de beste nieuwsserver? De beste payserver is er die bij je download gewoontes past. Download je erg veel of juist heel weinig? Wil je een snelle nieuwsserver of vind je een langzame nieuwsserver voldoende? Ben je van plan om een paar euro per maand te besteden of tien euro? Wat het antwoord maar mag zijn, de beste nieuwsserver is een usenet dienst die je helemaal gratis mag proberen.  Als de dienst toch niet bevalt, kan je deze gewoon opzeggen. In veel gevallen is dat niet eens nodig.

Meer informatie:

Usenet Nieuwsserver

Eweka

Pure Usenet

UsenetBucket

Usenet Account

Contact

Blockchain Vacatures
info@blockchainvacatures.nl